Staňte se našimi fanoušky na:

Šnečí závodní dráha

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Pro zkušené
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Bílky vyšleháme ručním šlehačem se 4 lžícemi studené vody a špetkou soli, přidáme oba cukry a šleháme dotuha. Smícháme mouku, prášek do pečiva a kakao, a jeden po druhém zamícháme žloutky. Těsto rozetřeme rovnoměrně na plech (32x39cm) s pečícím papírem, pečeme asi 10 minut na 200°C (horkovzduch 175°C, plyn st. 3). Po upečení vyklopíme piškot na utěrku a opatrně sloupneme pečící papír, v utěrce srolujeme a necháme hodinu vychladnout. Ve vyšší míse vyšleháme ručním šlehačem na krém smetanu, mléko a pudink. Dáme asi 2-3 lžíce náplně do mikrotenového sáčku (na oči). Piškot rozbalíme, potřeme krémem a podélně nakrájíme na 8 pruhů 4 cm širokých. Každý pás srolujeme z jedné strany 4x a z druhé strany 3x (délka se tak sníží na polovinu). Na nižší straně pak uděláme šnečkům očička z krému a čokoládové polevy, nad oči upravíme tykadla ze šňůrky ovocného bonbonu. Ostatní gumové šňůrky použijeme jako šnečí „závodní dráhy“.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!