Staňte se našimi fanoušky na:

Kachna nadívaná obložená pečenými jablky

Autor receptu: Michael Komárek (206 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Nádivka: 50 g másla 2 vejce sůl petrželka kachní játra 50 g šunky 30 g vepřového masa 2 lžíce sterilovaného hrášku 2 rohlíky 2 lžíce hříbků nebo žampionů 6 jablek 30 g mandlí V misce utřeme máslo s vejci, solí, petrželkou, přidáme játra, umleté maso, namočené rohlíky, osolíme, opepříme, přidáme hrášek a nakrájené houby, nakrájenou šunku.Nádivkou naplníme kachnu, spojíme ji jehlami a pečeme za častého podlévání ze všech stran.Před dopečením dáme na pánev několik lžic šťávy, dáme na ni jádřinců zbavená jablka, vložíme nudličky mandlí a podusíme.Jablka můžeme také vydlabat, naplnit kysaným zelím a teprve potom péct. Vhodnou přílohou jsou brambory nebo bramborové knedlíky.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

piškot |2. řijna 2014
jo jo 1+++ Odpovědět
roxana-zdena |1. května 2013
Zajímavé, ukládám. Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!