Staňte se našimi fanoušky na:

Kachna a jehně: Slavnostní pečínky

Autor receptu: Fíííra (508 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

KACHNÍ STEHNA S POVIDLOVÝM ZELÍM Kachna - 4 stehna, 3 bobkové listy, pár snítek tymiánu, 2 mrkve, 3 cibule, sůl, 6 zrnek pepře, lžička celého kmínu, 1-2 lžičky kukuřičného škrobu; Stehna dáme do hrnce s vodou, přidáme k nim 2 oloupané cibule, tymián, bob. list, pepř a sůl. Zvolna je vaříme asi 40 minut. Mrkve a zbylou cibuli nakrájíme na kostičky, dáme do pekáčku a posypeme kmínem. Na zeleninu položíme povařená stehna, podlijeme je vývarem a pečeme asi 70 minut na 175°C, dozlatova. Během pečení je občas přelijeme vývarem, upečená zabalíme do alobalu a necháme odpočinout. Šťávu zahustíme škrobem a krátce povaříme. Zelí - 1 menší cibule, 1/2kg sterl. červeného zelí, asi 2 lžíce másla a švestkových povidel, svitek skořice, 5 hřebíčků, sůl, ml. pepř, balsamico ocet Oloupeme cibuli, nasekáme nadrobno a necháme ji na másle zesklovatět. Zelí scedíme, necháme okapat, překrájíme a přidáme k cibuli, podlijeme trochou vody, přidáme povidla, skořici, hřebíčky a sůl. Povaříme doměkka a nakonec ochutíme octem a pepřem. Jako příloha se hodí noky. JEHNĚČÍ KOTLETKY 800g jehněčích kotlet, sůl, ml. pepř, 4 lžíce oleje, 2 snítky tymiánu a 2 rozmarýnu, 1 mrkev, 250g chřestu, 100g řapík. celeru, 1 cibule, stroužek česneku, lžíce raj. protlaku, 1/4 l červeného vína, 100g másla, 2 lžíce strouhanky Kotlety nakrájíme, osolíme, opepříme a posypeme nasekaným čerstvým rozmarýnem a tymiánem. Na pánvi rozehřejeme olej a maso ze všech stran opečeme, pak přendáme na talíř a necháme v teple.Mrkev, celer, cibuli a česnek nakrájíme nadrobno, orestujeme ve výpeku po kotletách, pak přidáme protlak a víno, krátce povaříme. Přidáme kotlety a dopečeme doměkka. Chřest oloupeme a uvaříme v osolené vodě doměkka. Na pánvičce rozpustíme máslo, přidáme strouhanku a uvařený chřest, krátce orestujeme a přidáme ke kotletám.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!