Staňte se našimi fanoušky na:

Jemné domácí rohlíky

Autor receptu: Pajika (3 recepty)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Nejprve si připravíme kvásek. Ohřejeme si 200 ml mléka, do kterého přidáme lžíci cukru a necháme rozpustit. Jakmile je cukr rozpuštěný, přidáme 2 kostky droždí a necháme vzejít kvásek. Do mísy prosejeme mouku, přidáme olej, sůl, zbývající mléko a kvásek. Zpracujeme těsto, které necháme na teplém místě vykynout. Vykynulé těsto opět zpracujeme a necháme znovu kynout. Těsto si rozdělíme na menší kousky (cca 38 ks). Každý kousek těsta rozválíme na tenký plát, který srolujeme do tvaru rohlíku. Rohlíky můžeme potřít mlékem a posypat mákem, kmínem, sezamem či jenom solí. Po té rohlíky přendáme na papírem vyložený plech a necháme ještě chvíli kynout. Pečeme v předem vyhřáté troubě při 220 stupňů asi 10 - 12 minut. Upečené rohlíky zakryjeme vlhkou utěrkou a necháme stát 4 - 5 minut.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!