Staňte se našimi fanoušky na:

Jehněčí vindálú

Autor receptu: JIHOR (462 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Do malé misky dáme tamarinovou pastu a zalijeme ji 100 ml horké vody, necháme 20 minut vylouhovat a pak šťávu scedíme. Přidáme do misky nakrájené maso a smícháme s jablečným octem, 50 ml oleje a tamarindovou šťávou. Necháme 6 hodin marinovat v chladničce. Kmín a hořčičné semínko rozdrtíme v hmoždíři na pastu a opražíme na suché pánvi. opražené koření odstavíme ze sporáku. Na mírném plameni orestujeme na oleji cibulku dozlatova. Přidáme orestované koření, česnek a zázvor, dál restujeme. Ke směsi přidáme zbytek drceného a mletého koření, restujeme a nepřetržitě mícháme. Po několika minutách přidáme marinované maso a zalijeme vodou tak, aby bylo úplně ponořené. Necháme probublávat, dokud se maso neuvaří (pokud se voda vyvaří dřív, přilijeme další). Když je maso měkké, šťávu v hrnci svaříme dohusta a nakonec přidáme čerstvý koriandr, příloha je rýže.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!