Staňte se našimi fanoušky na:

Jehněčí roláda

Autor receptu: IvankaMaminka (372 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept

Ingredience

Pracovní postup:

Maso nakrájíme na malé kousky a umeleme. Veku namočíme do mléka, aby změkla. Cibuli si nakrájíme nadrobno, osmažíme a přidáme ji k masu. Přidáme ještě namočenou veku, nasekanou petrželku, osolíme, opepříme a přidáme vejce. Vše dobře promícháme a necháme hodinu odstát v lednici. Oškrabeme si mrkev a celer a nakrájíme je na menší kostičky. Slaninu si taktéž nakrájíme na kostičky a osmažíme ji na oleji. Pak k ní přidáme zeleninu a smažíme, dokud nezměkne, osolíme, přidáme nasekanou petrželku a kopr. Vejce uvařené natvrdo si nakrájíme nadrobno. Na větší prkýnko nasypeme strouhanku, na něj naskládáme maso ve tloušťce asi 2 cm, pak zeleninu, nakrájené vejce a pevně stočíme v roládu. Přelijeme ji rozehřátým olejem a pečeme v troubě rozehřáté na 200 ˚C. Před koncem posypeme roládu nastrouhaným sýrem a vrátíme ještě na pár minut do trouby. Podáváme většinou s bramborovou kaší nebo s vařeným bramborem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!