Staňte se našimi fanoušky na:

Lilek plněný rýží

Autor receptu: Olina.olga (333 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: Vegetariánské
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Lilky omyjeme, odřízneme konce, nakrájíme lilky na půlky, osolíme a necháme odstát asi 1/2 hodiny. Pak je znovu omyjeme studenou vodou a osušíme. Z lilků vydlabeme dužiny a dáme si je na stranu. Pak lilky ze všech stran trošku osmažíme na předehřátém oleji. Na zbytku oleje osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, mrkev nakrájenou na kostičky a celer. Smažíme, dokud vše nezměkne. Rýži omyjeme a vaříme ve slané vodě asi 5 minut, poté scedíme a přidáme ji k zelenině. Krátce vše podusíme, přidáme oloupané a na kostičky nakrájené rajče. Dle potřeby dolijeme vodou a dusíme dokud zelenina a rýže nezměknou. Přidáme nakrájenou petrželku a opepříme. Dužiny lilků přidáme k rýži a zelenině. Promícháme. Touto směsí plníme lilky. Zapékací mísu vymažeme, naskládáme naplněné lilky, na ně naskládáme zbytek nakrájených rajčat. Pečeme v troubě předehřáté na 175 ˚C, dokud vše nezměkne.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!