Staňte se našimi fanoušky na:

Jehněčí roláda - dia 6g sacharidů

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • drcený pepř
  • 10 listů špenát
  • dušená, 4plátky šunka
  • masový nebo voda na podlití vývar
  • plec (plát zbavený blan a tuku) , 600 g jehněčí
  • ovčí měkký sýr, 150 g
  • dijonská, 1 lžíce hořčice
  • 2 lžíce olivový olej

Pracovní postup:

Plát masa osolíme, opepříme, potřeme hořčicí, poklademe plátky šunky a na ně rozložíme listy špenátu. Navrch rozetřeme vrstvu ovčího sýru, maso srolujeme do rolády a ovážeme provázkem. Rolku zprudka opečeme ze všech stran na rozpáleném oleji a když se maso "zatáhne", přendáme i s výpekem do pekáčku. Podlijeme vývarem nebo vodou a pečeme asi 60 minut doměkka při 180°. Během pečení maso otáčíme a přeléváme šťávou, podle potřeby podléváme vývarem. Měkkou roládu zbavíme provázku a opatrně nakrájíme na plátky. TIP: Se solením masa opatrně, ovčí sýry bývají dost slané.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

daramacho |2. července 2013
dobré Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!