Staňte se našimi fanoušky na:

Jehněčí podle bači Vávry

Autor receptu: zdenkai (59 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
13× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • větvičky, 3 kusy rozmarýn
  • 5 lžic olej
  • 4 stroužků česnek
  • 8 kusů brambory
  • kotlety, 80 dkg jehněčí

Pracovní postup:

Jehněčí kotletky s pečenými brambory, rozmarýnem a Ingredience pro 4 osoby: 800 g jehněčích kotletek, 5 pl řepkového oleje, 8 menších brambor, 4 stroužky česneku, 3 větvičky rozmarýnu, hrudka másla, sůl, pepř Jehněčí kotletky osolíme a opepříme. Maso zprudka opečeme na pánvi na oleji. Zmírníme intenzitu tepla a dopečeme podle požadovaného stupně propečenosti. Brambory nakrájíme na měsíčky, ochutíme solí a pepřem. Vše dáme do pekáče a přidáme česnek a rozmarýn. Pečeme doměkka na 180 °C cca 20 minut. Omáčka: výpek z jehněčího masa zalijeme vodou a poté zjemníme máslem. Doba přípravy: 30 minut

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

dree |21. června 2013
zajímavé Odpovědět
Jan |29. května 2013
Masíčko je výtečné, jsi dobrá kuchařka. Zdeničko, děkuji Ti. Takovou ženu bych móóóóóóc potřeboval... Vezmeš si mne ? :-) Odpovědět
roxana-zdena |1. května 2013
Zajímavé, ukládám. Odpovědět
Jan |6. dubna 2013
Jo, proč ne ! Přijed ke mně a týden z domu nevyjdeš, - stále budu mít pro Tebe něco nového na programu !!! Zdenko, některé věci jsou moc dobré a nemusí se ani vařit. :-) :-) :-) Odpovědět
zdenkai |29. března 2013
a co takle uvařit něco mě!!!! Odpovědět
jana.remkova.7 |28. března 2013
Honzo, tak to jsme hned dva!!:-) Odpovědět
Jan |28. března 2013
Je to nádhera, Zděnko, - hned bych si to od Tebe nechal na salaši vařit ! :-) Odpovědět
Anna1960 |28. března 2013
paráda Odpovědět
lucie.ruliskova |28. března 2013
vypadá božsky Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!