Staňte se našimi fanoušky na:

Jehněčí pečeně na víně

Autor receptu: Marie Kasalová (481 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Maso omyjte, osušte a potřete česnekem utřeným se solí.V kastrolu rozpalte olej a jehněčí ze všech stran opečte.Přidejte cibuli, mrkev a pórek.Přilijte horký vývar, víno, vložte bobkový list a vmíchejte bazalku.Pečte v předehřáté troubě, dokud maso nezměkne.Měkké maso vyjměte, nakrájejte na plátky a odložte stranou.Mouku rozkvedlejte ve 2 lžících studené vody a vlijte do vypečené šťávy, vařte asi 5 minut, přeceďte, osolte, opepřete a oslaďte.Nakonec do omáčky vmíchejte posekanou petrželku.Na talířích porce masa přelijte omáčkou a podávejte s brambory a zelenými fazolovými lusky.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!