Staňte se našimi fanoušky na:

Jednoduché stánkové langoše

Autor receptu: Jerry13 (105 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 20 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
197× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Recept je bez jogurtu, vajíček a dalších zbytečností! Vlažné mléko smícháme s cukrem a rozdrobíme do něj droždí. Kvásek necháme asi 5 minut vzejít v teple. Mouku osolíme a prosejeme do mísy. Přidáme kvásek a ručním hnětačem vypracujeme těsto. Těsto můžeme vypracovat i ručně, ale hnětačem to bude trvat pouze 3 - 5 minut. Hotové těsto necháme aspoň 30 minut kynout v teple. Pak těsto vyválíme na pomoučeném vále na 2 cm široký plát a sklenicí z něj vykrojíme větší kolečka. Ty necháme ještě 10 minut vykynout. V pánvi rozpálíme vyšší vrstvu oleje, nejlépe ve fritéze. Nakynutá kolečka vytáhneme do stran a ihned smažíme v oleji dozlatova. Hotové langoše odkládáme na savý papír, abychom se zbavili přebytečného tuku a doplňujeme vybranými surovinami - sýr, šunka, česnek, kečup, tatarka či marmeláda.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

piškot |20. září 2014
perfekt Odpovědět
mochomůrka |4. července 2014
langoše milujem Odpovědět
Proxi |14. ledna 2014
Také máme rádi Odpovědět
IVETULIATKO |25. listopadu 2013
Tento je dobry ale skuste čo mam ja tiež je mnam a v chladničke vydrži cesto až 4 dni. Odpovědět
daja55 |20. listopadu 2013
dobrý,ukládám,tento týden jsou naplánovaný,alespoň nemusím recept už hledat Odpovědět
kockaviky |13. listopadu 2013
dobrý recept, zkusím Odpovědět
Hanina |17. září 2013
zkusím Odpovědět
zdenka.r |5. srpna 2013
super, vyzkouším Odpovědět
Lucie Dubská |2. srpna 2013
dobré Odpovědět
johny |10. července 2013
dobré Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!