Staňte se našimi fanoušky na:

Jahody s mascarpone a bílým rumem

Autor receptu: majdik1515 (164 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 20 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

  1. V menším rendlíčku opatrně povaříme jahody se třemi lžícemi třtinového cukru. Ovoce zlehka propasírujeme nebo rozmixujeme, ale jen chvíli, abychom z ovoce neměli kaši.
  2. Poté pomalu přilijeme 4 lžíce bílého rumu a na mírném plameni 2 minuty ohříváme. Stáhneme plamen a necháme dojít.
  3. Mezitím si dle návodu připravíme vanilkový pudink. Pudink necháme vychladit na pokojovou teplotu.
  4. Když je pudink vychlazený, přidáme do něj sýr mascarpone a vše vyšleháme do pěny. Opravdu je důležité, aby byl pudink vlažný, jinak by se sýr roztekl a směs by nebyla kompaktní.
  5. Poté do skleněných mističek nebo skleniček klademe tenké vrstvy krému a ovocné směsi. Menší množství vytvoří efektní proužky. Na závěr dáme vrstvu krému a rozpůlenou jahodu na ozdobu. Dezerty pěkně odekorují také lístky čerstvé máty. Před podáváním necháme jahody s mascarpone pěnou vychladit, aby nás v letních dnech pěkně osvěžili.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Jindriska8 |13. června 2014
Dobrota! Odpovědět
C |30. května 2014
nemá být bílým rumem.... Odpovědět
Zdendula|12. června 2014
vypadají nádherně,ale ten pravopis jim to kazí Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!