Staňte se našimi fanoušky na:

Jahodový krém s velikonoční ozdobou

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Omyté jahody pokrájíme na malé kousky (množství volíme podle chuti, bude-li více jahod, bude krém kyselejší a růžovější). V misce rozmícháme tvaroh s citronovou šťávou, cukrem a namočenou želatinou. Přidáme pokrájené jahody a ušlehanou smetanu. Formu na srnčí hřbet vytřeme olejem a nalijeme do ní směs. Přikryjeme plátem piškotu (upečeme si nebo koupíme hotový korpus) a necháme v ledničce nejlépe do druhého dne ztuhnout. Hotové vyklopíme a nakrájíme. Před podáváním ozdobíme mandlovými zvířátky (slepičky, kuřátka a pod. - můžeme si z mandlové hmoty udělat,nebo koupit hotové) a čokoládovými nebo mandlovými vajíčky.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Alma |20. dubna 2014
uloženo Odpovědět
Dědeček Hříbeček |22. února 2014
Výborně - zase něco nového. Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!