Staňte se našimi fanoušky na:

Jahodový dort s nugátem - bez vážení

Autor receptu: +Bábrle+ (1284 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Pro zkušené
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

TĚSTO: 4 bílky, 4 žloutky, 3/4 hrnku krupicového cukru, 1 hrnek polohrubé mouky, 2 lžičky kypřícího prášku, 1 lžíce kakaa, 1/2 hrnku mletých mandlí, 1 sáček nugátových bonbonů /100g/, tuk a mouka na formu NÁPLŇ: 2 hrnky mléka, 1 hrnek krupicového cukru, 2 sáčky vanilkového pudinku, 1 a 2/3 kostky másla, jahody, ozdoby z bílé čokoládové polevy nebo tabulka bílé čokolády Z bílků a cukru vyšleháme tuhý sníh. Zašleháme do něj žloutky a lehce vmícháme mouku prosátou s kypřícím práškem a kakaem. Do těsta zapracujeme mandle a nakonec rozpuštěný nugát, pak těstem naplníme vymazanou a vysypanou dortovou formu. Pečeme asi 45 minut na na 160°C, korpus necháme krátce zchladnout ve formě, pak uvolníme. Z mléka, cukru a pudinku uvaříme hustý krém a za stálého míchání necháme vychladnout. Změklé máslo nakrájíme na kousky a zašleháme do pudinku. Vychladlý korpus vodorovně prokrojíme, spodní díl potřeme částí krému a poklademe částí jahod, zakryjeme je krémem a přiklopíme horním dílem korpusu. Pak celý dort potřeme krémem, zbytek krému dáme do cukrářského sáčku s řezanou trubičkou a na dort nastříkáme pusinky. Po obvodu na dort nalepíme ozdoby z bílé čokolády, můžeme ji nastrouhat nebo rozpustit a vyrobit z ní různé ornamenty. dort dozdobíme jahodami a necháme v ledničce ztuhnout.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!