Staňte se našimi fanoušky na:

Jahodové řezy tety Jitky

Autor receptu: Alma (504 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
7× přidáno do oblíbených

Ingredience

Pracovní postup:

ŘEZY - 4 vejce, 150g moučkového cukru, 150g hladké mouky, 30g Hery, 1 rovná lžička prášku do pečiva, marmeláda, 700g jahod Vejce napěnit s polovinou dávky cukru, postupně přidat 3 lžíce horké vody a šlehat, až pěna hodně zhoustne. Ze šlehače přendat do mísy, přidat mouku prosátou s kypřícím práškem a lehce zamíchat. Pak vmíchat rozehřátou vlažnou Heru, těsto nalít do pekáče (29x39 cm), povrch uhladit a upéct na 200°C. Vlažný plát potřít marmeládou a po vychladnutí krémem, posypat jahodami (větší plody rozkrájet), zalít želé a nechat ztuhnout. KRÉM - 3 dl mléka, 1 balíček jahodového pudinku, 120g cukru moučky, 180g Hery V části mléka rozmíchat pudinkový prášek, vlít do zbytku horkého mléka, za stálého míchání uvést do varu a vařit 1 minutu. Krém dále míchat až do vychladnutí, přidat moučkový cukr a rozmíchat, pak přidat po částech změklou Heru a krém napěnit. ŽELÉ - 1 dl červeného ovoc.sirupu, 5dl vody, 25g práškové želatiny, citronová šťáva, cukr krupice Želatinu rozmíchat ve 4 lžících studené vody a nechat nabobtnat (10-15 minut) Zbylou vodu se sirupem ohřát téměř k varu, sundat z plotny, vmíchat želatinu a dál míchat, až se rozpustí. Okyselit lžící citronové šťávy, podle chuti osladit a nechat v chladničce zchladnout. Jak začne želé tuhnout, hned po lžících nalévat na krém s jahodami.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Proxi |6. března 2014
Parádní Odpovědět
jana.h |6. března 2014
udělám Odpovědět
Penelope |3. března 2014
super, 1+ Odpovědět
Y |3. března 2014
mnamka Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!