Staňte se našimi fanoušky na:

Jahodové knedlíky z tvarohového těsta

Autor receptu: BLADRA (1 recept)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept

Pracovní postup:

2 kostky měkkého tvarohu 1 hrnek polohrubé mouky 1 vejce 1 kostka tvarohu na strouhání 2 lžíce másla šlehačka špetka soli ovoce (jahody, meruňky apod.) Z měkkého tvarohu, celého vejce a polohrubé mouky vypracujeme těsto, které trochu osolíme. Podsypeme, vyválíme šišku, tu nakrájíme na cca 12 dílků. Jednotlivé dílky rozválíme, doprostřed dáme jahodu a v dlaních zakulatíme. Mezitím si dáme vařit vodu, trochu ji osolíme. Do vařící vody vložíme knedlíky a vaříme na mírném ohni cca 8 minut. Poté vyndáme, propícháme. Zdobíme cukrem moučka, zakysanou smetanou smíchanou s bobíkem, máslo, tvrdý tvaroh, šlehačka nebo skořicový cukr.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!