Staňte se našimi fanoušky na:

Jáhelník s jablky a tvarohem

Autor receptu: skvarek000 (26 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Ve vodě a v mléce si uvaříme z jáhel za občasného míchání kaši. Kaši necháme chladnout, mezi tím si oddělíme bílky od žloutků, z bílků ušleháme pevný sníh. Do vychladlé kaše zamícháme žloutky, osladíme medem/cukrem/stévií (já jsem použila lžičku stévie, jablíčka byla dost sladká) a nakonec opatrně přidáme sníh z bílků. Tvaroh smícháme s vanilkovou esencí a trochou mléka, kdo má rád sladší, opět může přidat podle chuti cukr. Jablka nastrouháme a přidáme skořici. Vyložíme si srnčí hřbet pečícím papírem, na který poklademe půlku vychladlé kaše, na to ochucený tvaroh, jablka a dáme druhou půlku kaše. Pečeme dozlatova, necháme vychladnout a můžeme podávat.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!