Staňte se našimi fanoušky na:

Jablkový-jogurtový závin

Autor receptu: Maty (520 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Prosejte na vál mouku se solí, udělejte hromádku vprostřed s důlkem. Do důlku dejte vajíčko a jogurt, vidličkou tekuté ingredience vmíchejte s troškou mouky do hustší kašičky. Na mouku nastrouhejte na hrubém struhadle máslo a všechno rychle zpracujte rukama na měkké nelepivé těsto (podle potřeby můžete přidat mouku). Těsto si rozdělte na 4 stejně velké díly a nechte odpočinout. Mezitím nastrouhejte nahrubo oloupaná jablka a nasucho si na pánvi orestujte strouhané piškoty (případně strouhanku). Z těsta vyválejte obdélník asi 2-3m silný, na 1/3 nasypte část piškotů, rozložte lehce vymačkaná jablka (jen pokud jsou příliš šťavnatá), posypte cukry, skořicí, lískovými i vlašskými ořechy, rozinkami a brusinkami (nebo jen tím co má kdo rád). Pak těsto zavineme jako klasický štrúdl a okraje uzavřeme, přehneme dospodu nebo dovnitř a přendáme na plech. Záviny pomažte olejem a pečte asi 25-30 minut na 180°C do světlé barvy. Před podáváním pocukrujte.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Estrella |25. listopadu 2014
like Odpovědět
SimoneckaC |30. řijna 2014
1***** Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!