Staňte se našimi fanoušky na:

Jablečné kroužky "Basi Ping-Kuo"

Autor receptu: Maty (520 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

V kotlíku rozšleháme vejce s moukou, desertním vínem (brandy), olejem a solí, podle potřeby zředíme vodou, aby nám vzniklo řidší těstíčko. Jablka oloupeme, odstraníme jádřinec a příčně nakrájíme na plátky (kolečka). Na pánvi rozehřejeme olej, pak namáčíme nakrájená jablka do těstíčka a prudce osmažíme dozlatova ze všech stran. Desert podáváme horký a k tomu v misce karamel, v něm namáčíme jablka. Karamel je možné koupit hotový. Další možnost: Karamel si připravíme ze 100g cukru a 1 dl vody. Cukr nasypeme na rozpálenou pánev, promícháme, zalijeme vodou a za stálého míchání vodu odpařujeme, až vznikne světlý zahoustlý, ale tekutý karamel. Osmažená jablka do něj vysypeme, protřepeme a podáváme na olejem vymaštěných talířcích. K tomu servírujeme misky s chladnou vodou a kostkami ledu na namáčení desertu (karamel tak ztuhne a nelepí se). Podobně je možné připravit i jiné ovoce - např. ananas, hrušky, banán, méně zralé broskve atd.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Hana S |8. června 2014
1*** Odpovědět
slu |7. června 2014
zajímavé Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!