Staňte se našimi fanoušky na:

Jablečná musaka

Autor receptu: Alice.palice (504 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: Vegetariánské
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Jablka oloupeme a nakrájíme je na kolečka (tlustá asi 1 cm). Posypeme je cukrem a polijeme citrónovou šťávou a necháme je chvíli odstát. Ušleháme vejce a pak v nich každé kolečko jablka namočíme, pak je vyválíme ve strouhance a osmažíme na oleji. Ohřejeme si mléko, přidáme k nim mleté vlašské ořechy, rozinky a vanilkový cukr. Promícháme a necháme vychladnout. Vymažeme si zapékací mísu a skládáme do ní vrstvu jablek, na ní nalijeme vrstvu mléka a takto to střídáme, dokud máme suroviny. Navrchu musejí být jablka. Vyšleháme si žloutky s 20 g cukru, přilijeme smetanu a dobře promícháme. Přelijeme tím musaku. Pečeme asi 20-25 minut v troubě předehřáté na 200 ˚C. Hotovou musaku necháme vychladnout a pak ji posypeme moučkovým cukrem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

honzíček |27. května 2013
supr Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!