Staňte se našimi fanoušky na:

Italský guláš (pastasciutta)

Autor receptu: Marie Kasalová (481 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Ingredience

Pracovní postup:

Maso (500 g) nakrájet na kostky, cibule (3) nadrobno, sýr nastrouhat (asi 4 lžíce), makaróny (půl balení, Italové ovšem dávají celé) namočit v horké vodě, okamžitě vytáhnout a nakrájet na dvoucentimetrové kousky, pak zvlášť uvařit ve slané vodě. Cibuli lehce zpěnit na třech lžících tuku, přidat maso, zaprášit lžičkou papriky, míchat, nechat zpěnit, poté hned lehce podlít vývarem a dusit asi devadesát minut. Průběžně podlévat vývarem. Pak vysmažit na tuku, zaprášit moukou (asi tři čtvrtiny lžíce), při míchání nechat zasmažit, přidat dvě lžíce rajského protlaku, ještě podlít, nechat vzkypět a vsypat vařené makaróny. Těstoviny by měly být hotové právě včas, nebo se uchovají teplé se lžičkou másla. Dosolit a hned podávat, na talíři posypat parmazánem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

libuska.chroncova |20. března 2015
to zkusím.., jde to i s kuřecím nebo s vepřovým masem? Odpovědět
kote19 |26. února 2013
zajímavé Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!