Staňte se našimi fanoušky na:

Italská focaccia s olivami a rozmarýnem

Autor receptu: Sofii (348 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
11× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Těsto připravíme v domácí pekárně. Do nádoby pekárny nalijeme vodu, 2 lžíce olivového oleje, přidáme cukr, sůl, mouku a nakonec nadrobíme droždí. Zapneme program na těsto. Vykynuté těsto rozdělíme na 5 stejných dílků. Z každého dílku uděláme kuličku a tu pak rozválíme na placku, asi 1 cm silnou. Placky dáme na plech vyložený pečícím papírem a necháme je 15 minut kynout. Pak obráceným koncem vařečky do každé placky naděláme důlky, poklademe je kousky černých oliv a na každou placku dáme pár snítek rozmarýnu. Pak placky důkladně pokapeme olivovým olejem, snažíme se, aby olej natekl do udělaných důlků, tak vydrží po dobu pečení a dobře se vsákne. Nakonec posypeme hrubou solí. Plech vložíme do středně rozehřáté trouby a pečeme asi 15 - 20 minut dozlatova. Nejlépe chutnají ještě vlažné, křupavé. Na posyp : hrst černých oliv, několik snítek čerstvého rozmarýnu, hrubozrnná sůl

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

vii |3. července 2013
Ukládám a vyzkouším Odpovědět
martinnatr |3. července 2013
ULOŽÍM Odpovědět
cvrcek |3. července 2013
zajímavé vyzkouším :-) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!