Staňte se našimi fanoušky na:

Focaccia se šalvejí

Autor receptu: Nikoletta (498 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Pro zkušené
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: Vegetariánské
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
16× přidáno do oblíbených

Ingredience

Pracovní postup:

1. Droždí rozmíchejte se třemi lžícemi vlažné vody, když je zcela rozetřené, přilijte dalších 270–320 ml vlažné vody, promíchejte a přidejte olej. Mouku se solí prosejte do mísy, přidejte tekutinu s droždím a vypracujte měkké těsto. Na lehce pomoučené pracovní ploše těsto 8–10 minut hněťte, aby bylo krásně vláčné a pružné. Pak jej dejte do olejem vymazané mísy, seshora potřete olejem, zakryjte utěrkou a nechte hodinu a půl kynout. Těsto by mělo zdvojnásobit objem. 2. Těsto vyklopte na pracovní plochu a opatrně do něj zapracujte nasekanou šalvěj. Pak ho rozdělte na dva bochníky, vyválejte do placek o průměru 25 cm, přendejte na plech vyložený pečicím papírem lehce potřeným olejem a nechte další půlhodinu kynout. 3. Pak do placek udělejte prsty hluboké důlky a nechte opět půl hodiny kynout. Mezitím zahřejte troubu na 200 °C. Nakonec chleby potřete olivovým olejem, zasypte česnekem a lístky šalvěje a dejte na 25 až 30 minut péct do předehřáté trouby. Vyndejte, nechte lehce zchladnout a ihned podávejte. Na posypání a pomazání: 4 lžíce olivového oleje | 4 stroužky česneku, nasekané | 10 lístku čerstvé šalvěje

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

wieruska |24. června 2013
dobré Odpovědět
Mona22 |2. června 2013
vyzkouším Odpovědět
Martinka |25. května 2013
Mňaminka:-) Odpovědět
xxPPxx |5. května 2013
musim vyzkouset Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!