Staňte se našimi fanoušky na:

Ilšské hvězdičky

Autor receptu: Luciasekba (13 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
12× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Žloutky utřeme s cukrem a domícháme zbytek surovin, vytvoříme těsto a necháme hodiny odpočinout v lednici. Těsto vyválíme a vykrajujeme hvězdičky(nebo co chceme za tvar). dáme péct na papír do předehřáté trouby na 150-160 stup%nů a pečeme do růžova cca 15-20 min. po upečení necháme vychladnout. Náplň: 10 dkg cukr moučka, 3 žloutky, 1 vanilkový cukr, lžička rumu, 15dkg vlašských ořechů - mletých, zavařenina-používám švetskou - může být rybízová. Smíchám a promažeme hvězdičky. Nakonec polejeme čokoládou a nalepíme půlku oříšku. Náplň mi zbyla, tak jsem improvizovala a vytvořila další recept - Ilšské zbytky (nalezte u mě v receptech)

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

sari |7. ledna 2014
Super Odpovědět
Luciasekba |9. prosince 2013
děkuji :) Odpovědět
hana.molcarova |9. prosince 2013
moc pěkné :) Odpovědět
Luciasekba |9. prosince 2013
myslím, že kouskem másla třeba.... ale netuším nezkoušela jsem Odpovědět
Georgina |9. prosince 2013
vyzkouším Odpovědět
Georgina |9. prosince 2013
pěkné Odpovědět
Luciasekba |9. prosince 2013
To netuším, já to mám v receptech po babičce jako Ilšské - hvězdičky jsem to jen dopojmenovala, podle tvaru... Odpovědět
vilemina |8. prosince 2013
Domnívám se, že jde o Išlské dortíčky (hvězdičky), podle Bad Ischl. Odpovědět
Luciasekba |8. prosince 2013
jsou výborné, ale musí chvilku odpočinout a změknout Odpovědět
IVETULIATKO |8. prosince 2013
ham,ham Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!