Staňte se našimi fanoušky na:

Hruškové věžičky

Autor receptu: Bábrle Inka (1291 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
10× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Na vál prosejeme mouku, přidáme změklé máslo, 80g cukru,1 vejce, nastrouhanou kůru z 1/2 citronu a vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do fólie a dáme do lednice nejméně na půl hodiny odležet. Oloupaným hruškám se stopkami zespoda vykrojíme jádřince, hrušky zakapeme citronovu šťávou a vyplníme rozinkami a nasekanými mandlemi. Těstem, vyváleným na placku, vyložíme koláčovou formu a pečeme v troubě asi 10 minut při 180°. Máslo, 2 vejce a 100g cukru ušleháme do pěny, přidáme nastrouhané mandle, rum a vanilkový cukr. Tuto hmotu naneseme do předpečené formy, zlehka ji uhladíme a postavíme do ní naplněné hrušky stopkou nahoru. Vložíme zase nazpátek do trouby a koláč necháme ještě dopéct přibližně 25 minut při 200°C.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Mona22 |7. června 2013
vyzkouším Odpovědět
Hrabča |6. června 2013
super Odpovědět
josifek |6. června 2013
Ukládám. Odpovědět
ladka.berenreiterova |6. června 2013
1* Odpovědět
dagmar.vrbicka |6. června 2013
hmm,už bych si dala Odpovědět
Januse |6. června 2013
zajímavý nápad Odpovědět
Michi |6. června 2013
like Odpovědět
macik |6. června 2013
zkusím Odpovědět
junkie09 |5. června 2013
luxusní Odpovědět
pavlinf |5. června 2013
nádhera Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!