Staňte se našimi fanoušky na:

Hruškové punčové řezy

Autor receptu: FOTOrecepty (172 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
10× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Žloutky utřete s cukrem a vodou do pěny. Přidejte prosátou mouku s kypřicím práškem a nakonec vmíchejte ušlehaný sníh z bílků. Hotové těsto rozetřete na dva plechy s vyšším okrajem, které jste vymazali tukem a vysypali moukou. Pečte v předehřáté troubě při 180 stupních zhruba 20 minut. Po upečení nechte krátce vychladnout na plechu a pak vyklopte. Hrušky i s nálevem rozmixujte a přilijte k nim rum. Jeden piškotový korpus rozdrobte a smíchejte s hruškovým pyré. Druhý korpus potřete zavařeninou a na ni rozetřete punčovou náplň. Dejte ztuhnout. Mléko přiveďte k varu a přidejte k němu kokos. Krátce povařte a nechte vychladnout. Změklé máslo utřete s cukrem do pěny a smíchejte s kokosovou hmotou. Kokosovou náplň rozetřete na povrch punčové náplně a ozdobně přestříkejte rozpuštěnou čokoládovou polevou. Dejte do lednice ztuhnout. Po ztuhnutí nakrájejte nožem namočeným v horké vodě na kostky. Celou hrušku opláchněte, nakrájejte na tenké plátky a řezy jimi ozdobte.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

PF*13 |10. června 2013
sladké,dobré Odpovědět
eviti |8. června 2013
vyzkouším - díky za tip Odpovědět
dusan.berousek|15. června 2013
Pěkný recept. Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!