Staňte se našimi fanoušky na:

Hřibové opečenky

Autor receptu: Dědeček Hříbeček (507 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • mletý pepř
  • strouhanka na zahuštění a obalení
  • 300 g čerstvých hřibů - Strakoše
  • 140 g krupice
  • 50 g másla
  • 1 zelená nasekaná petrželka
  • 1 l osolené vody
  • 1 cibule
  • 1-2 vejce

Pracovní postup:

Z osolené vody a krupice uvařte hustou kaši. K nakrájené, na másle orestované, cibuli přidejte nasekané hřiby, osolte, opepřete a poduste. Do kaše po jejím vychladnutí přidejte houby, vejce, petrželku a podle potřeby strouhanku, promíchejte. Z těsta udělejte bochánky a ty obalte ve strouhance, osmažte na másle nebo oleji, dozlatova.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Lucie 9 |25. ledna 2014
zajímavé,zkusím Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!