Staňte se našimi fanoušky na:

Hovězí s olivami

Autor receptu: JIHOR (462 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Omyté maso osušíme a odblaníme, pak nakrájíme na větší kousky. Osolíme, opepříme a pokapeme (nemusíme šetřit) kvalitním olivovým olejem. Maso zprudka opečeme na oleji, přidáme rajčatové pyré, krátce orestujeme, pak i se šťávou dáme do pekáčku a ve vyhřáté troubě dusíme asi 70 minut na 180°C. Během dušení podléváme. Oloupanou šalotku a česnek jemně nakrájíme, petrželku překrájíme, rajčata rozkrájíme na osminky. Chilli papričku i papriky bez jádřince pokrájíme na kolečka a všechno orestujeme na oleji. Přilijeme víno, povaříme a přidáme olivy, kapary, petrželku a chilli papričku. Promícháme, dochutíme solí, cukrem a máslem, přidáme k masu a prohřejeme.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!