Staňte se našimi fanoušky na:

Hovězí řízky na houbách

Autor receptu: Dědeček Hříbeček (507 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept

Ingredience

  • kousek másla
  • 600 g hovězí roštěné
  • 50 g sušených hřibů
  • 1 cibule
  • 1 červená paprika
  • 1 lžíce mleté sladké papriky
  • 4 lžíce rostlinného oleje
  • 1 lžíce maizeny

Pracovní postup:

Roštěnou nakrájíte na plátky, naklepete, okraje nařežete, posolíte, opepříte a prudce opečete na oleji z obou stran. Odložíte do tepla. Do výpeku přidáte lžíci oleje a opražíte na něm cibuli nakrájenou nadrobno. Přidáte hříbky, které jste předtím namočili alespoň na 2 hodiny do studené vody (nebo 200g pokrájených čerstvých žampionů) a dusíte. Nakonec, pokud chcete, přidáte papriku nakrájenou na nudle (není nutné) a všechno spolu opražíte. Vložíte zpátky maso, všechno poprášíte mletou paprikou, podlijete trochou horké vody a přikryté dusíte. Podle potřeby během dušení přidáte vodu. Když už je maso měkké, šťávu zahustěte maizenou, zjemněte kouskem másla a podávejte např. s rýží.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!