Staňte se našimi fanoušky na:

Hovězí maso na víně z trouby

Autor receptu: kockaviky (343 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
9× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

V žáruvzdorném kastrolu v rozpáleném oleji zprudka opečeme na kostky nakrájené maso a slaninu. Poté vyjmeme a do kastrolu vložíme nakrájenou cibuli. Osmahneme ji a než zhnědne, přisypeme mouku a osmažíme ji spolu s cibulí. Vmícháme červené víno, rajský protlak a podlijeme vývarem z masoxu Pak přidáme osmažené maso s anglickou slaninou, pokrájený celer a mrkev, rozmačkaný česnek, sůl, pepř, majoránku a přivedeme k varu. Kastrol přiklopíme a dáme dusit do předehřáté trouby na 180°C asi na 2 hodiny. Během pečení občas promícháme a podle potřeby dolijeme vodu (množství upravíme podle požadovaného množství šťávy). Když je maso měkké, vyjmeme z trouby a pokrm podle chuti dokořeníme. Podáváme s rýží, knedlíkem, těstovinami nebo jen s chlebem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Proxi |20. ledna 2014
Výborné jídlo, doporučuji Odpovědět
hadicevlcice|8. ledna 2014
vyzkousim :-) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!