Staňte se našimi fanoušky na:

Hovězí guláš

Autor receptu: Alice.palice (504 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Pro zkušené
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
19× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Cibuli smažte v hrnci na rozpáleném oleji – až ztmavne, přidejte i protlak. Míchejte, počkejte, až se odpaří voda, pak do hrnce nasypte papriku a krátce ji zpěňte. Dávejte pozor, aby se nespálila. Přidejte maso, osolte ho, opepřete a opečte ze všech stran. Pak k němu postupně přilévejte vodu: tak aby maso plavalo jen asi do poloviny. Až se voda odpaří, přilijte další. Tak maso duste až do úplného změknutí – budete ho muset míchat a stále hlídat, aby se nezačalo připalovat. Moment, kdy se připalovat začne, je chvíle, kdy máte přilít další vodu – ne dřív. Změklé maso vyndejte ze šťávy a tu zahustěte tmavou jíškou. Pak guláš dochuťte solí, pepřem, česnekem a majoránkou, vraťte do něj maso a ještě asi čtvrt hodiny vařte.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Januse |11. července 2013
dala bych si hned , dělávám také ,že na cibulku dávám papriku a ještě se mi nestalo, že by byla hořká Odpovědět
PetulkaH |16. června 2013
skvěle vypadá,mnam,dala bych si hned porcičku Odpovědět
Mona22 |3. června 2013
vyzkouším :-) Odpovědět
Konato |8. května 2013
Guláše mám rád. Odpovědět
Jan |17. dubna 2013
Je to dobrý recept, odborník i přes chybičku pochopí. Každopádně vyzkouším, díky. :-) Odpovědět
kote19 |26. února 2013
mám ráda :) Odpovědět
jana.remkova.7 |10. února 2013
Guláše můžeme na všechny způsoby Odpovědět
biglol |1. ledna 2013
hovězí gulášek mám nejradši Odpovědět
Yvajs |22. prosince 2012
nejdřív restovat maso a pak až přidat papriku,se maso promíchá ,paprika orestuje ,pak podlije,je velice malé riziko že by se paparika připálila a zhořkla Odpovědět
david.kruml.1 |18. prosince 2012
pokud dám napřed papriku tak už na ní nemůžu orestovat maso protože se zákonitě připálí je potřeba to udělat naopak Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!