Staňte se našimi fanoušky na:

Hovězí Bourguignon

Autor receptu: orlíček (133 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(1 hlas)
Ohodnotit recept
13× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Maso nakrájíme na větší kostky, mrkev na kolečka a cibuli nahrubo. Ze zelené petrželky, bobkového listu a větvičky tymiánu svážeme kytičku, tzv. bouquet garni. Vše naskládáme do misky, střídavě vrstvu cibule, masa a mrkve. Přidáme bouquet garni, pepř, sůl a vše zalijeme vínem. Přes noc necháme odležet v nálevu. Druhý den scedíme víno do hrnečku a oddělíme maso od zeleniny. V nádobě se silným dnem, nejlépe litinové, dáme na oheň zesklovatět slaninu rozkrájenou na kostičky, přidáme olej a když se rozpálí, opečeme napřed maso, pak zeleninu a společně chvíli podusíme. Konečně přilejeme víno, ve kterém bylo maso naloženo a na mírném ohni necháme přes dvě hodiny "mijoter", pomalu bublat. Bourguignon se jí s bílým chlebem (vekou), ale ani počeštěný Bourguignon s rýží, nočky nebo bramborovými placičkami není špatný

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Bagorz |1. března 2013
Francouzské a přitom jednoduché.Dobrý tip! Odpovědět
jitu3ka|31. března 2013
vyzkouším Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!