Staňte se našimi fanoušky na:

Housky s vejci

Autor receptu: yuzum (768 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Ingredience

Pracovní postup:

Houskám (můžeme použít například kaiserky) seřízneme vršky a střídku ze spodní části částečně vydlabeme, aby vznikly misky. Odstraněné části použijeme později třeba na strouhanku. Vydlabané housky položíme na plech a asi 5 minut při 180°C zapékáme. Tím mistička zpevní. Můžeme použít i housky z minulého dne. Vyjmeme z trouby a potom do každé housky nasypeme trochu strouhaného tvrdého sýra, pokapeme smetanou a vlijeme vždy jedno vejce. Mírně osolíme, opepříme nejlépe čerstvě mletým pepřem, posypeme čerstvou nasekanou pažitkou a hladkolistou petrželkou. Plech s houskami vložíme zpět do vyhřáté trouby a při teplotě 160°C a pečeme přibližně 20 - 25 minut.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

janackacka |15. července 2015
nebudou ty housky jak beton? Odpovědět
Effka.jesterka|15. června 2014
to je hodně dobrý nápad :) vypadá to parádně :) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!