Staňte se našimi fanoušky na:

Houbové pečenáčky

Autor receptu: Sofii (348 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Vybereme si větší houby, které nakrájíme na plátky silné asi 7 mm. Připravíme si trojobal - vejce rozšleháme s kapkou vody, osolíme je a lehce opepříme, dále si připravíme hladkou mouku a strouhanku. Plátky hub obalujeme v mouce, ochucených vejcích a strouhance. Smažíme je dozlatova v rozehřátém oleji. Svaříme si nálev: Vodu s octem osolíme asi 2 lžičkami soli, přisladíme cukrem a přivedeme k varu. Odstavíme a necháme lehce schladnout. Osmažené plátky hub naskládáme do sklenic, proložíme je cibulí nakrájenou na proužky, do každé sklenice přidáme 1 bobkový list, lžičku nového koření, lžičku kuliček pepře a snítku rozmarýnu. Houby ve sklenicích zalijeme až po okraj teplým nálevem, zavíčkujeme a na 2-3 dny uložíme do chladu. Je to výborné pohoštění k pivu nebo vínu. Množství nálevu a koření si musíme přizpůsobit podle toho, kolik chceme naložit hub. Toto je množství zhruba na 3 sklenice.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

olma |4. června 2013
Super :) Odpovědět
junkie09 |3. června 2013
mňam Odpovědět
david.kruml.1 |29. května 2013
to musí být super už aby rostly hned to skusím Odpovědět
maruskaji |29. května 2013
Vyzkouším Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!