Staňte se našimi fanoušky na:

Horká mandlová čokoláda

Autor receptu: Maruška (380 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 20 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Ve středním kastrolku svařte na středním plameni mléko s polovinou smetany. Zahřívající se směs nepřetržitě šlehejte. Když mléko začne bublat, vmíchejte čokoládu, moučkový cukr a kakao. Míchejte, dokud se čokoláda nerozpustí. Do 4 předehřátých sklenic nalijte vždy po jedné lžíci (15 ml) amaretta. Navrch nalijte čokoládovou směs a naběračkou odeberte pěnu. Ušlehejte zbylou smetanu, až se začnou tvořit měkké růžky. Ozdobte šlehačkou povrch nápojů a posypte praženými mandlemi. Ihned podávejte dohromady s pusinkami amaretti.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

yuzum |18. ledna 2014
ukládám :) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!