Staňte se našimi fanoušky na:

Hořčicová omáčka s žampiony a pórkem

Autor receptu: mnamka (5 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 20 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
7× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Na půlce množství másla necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli, když zezlátne zasypeme jí cukrem. Až se cukr rozpustí, přidáme zbytek másla a mouku a vytvoříme zlatavou jíšku. Zalijeme ji vývarem a pořádně metličkou rozšleháme (můžeme i lehce rozmixovat ponorným mixérem) a necháme 15 minut probublávat. Mezitím si na másle nebo oleji do změknutí osmažíme na půlkolečka nakrájený pórek a na menší kusy nebo silnější plátky nakrájené žampiony. Obojí přidáme do omáčky a necháme chvilku povařit. Nakonec přidáme hořčici a podle chuti osolíme a opepříme. Omáčka se dá podávat samotná k pečeným bramborům, hranolkám, atd. nebo se hodí i k plátku masa. Dobrou chuť

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Klára 3 |22. ledna 2014
vyzkouším :-D Odpovědět
kymlal |13. ledna 2014
zkusím Odpovědět
joko |9. ledna 2014
ukladam Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!