Staňte se našimi fanoušky na:

Hnětýnky Prácheňské

Autor receptu: Danna (5 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Mouku a moučkový cukr (200g) prosejeme, přidáme prášek do pečiva, vanilkový cukr, droždí promáčknuté přes sítko, změklé máslo, žloutky, smetanu a rum. Vypracujeme těsto, které necháme v lednici odležet 24 hodin. Na pomoučeném vále vyválíme 3−4mm plát, z něho vykrajujeme větší kytičky a menší srdíčka, klademe je na plech vyložený pečicím papírem a pečeme ve vyhřáté troubě na 160 °C 10 minut dorůžova. Čokoládová poleva: 200 g čokolády na vaření 100 g ztuženého pokrmového tuku tuk rozehřejeme na 40 °C, vmícháme nalámanou čokoládu a necháme rozpustit. Bílková poleva: 1 bílek 150 g moučkového cukru Bílek vymícháme s přesátým moučkovým cukrem do sněhobílé polevy. Upečené kytičky potíráme nebo máčíme v čokoládě, ihned na ně klademe do čokoládové polevy namočená srdíčka a ihned dozdobíme bílkovou polevou a cukrovým zdobením (běžně koupíte v obchodech nebo zhotovíte z obarvené bílkové hmoty)

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!