Staňte se našimi fanoušky na:

Hlíva s uzeninou na jehle

Autor receptu: Jedlík-senior (212 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
6× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • sůl
  • černý mletý pepř
  • ředkvičky
  • salát
  • 100 g sádla
  • 250 g hlívy ústřičné
  • 50 g měkkého salámu
  • 50 g špeku
  • 50 g plátkového sýra
  • 2 lžíce mouky hladké
  • 4 lžíce polotučného mléka
  • 1 vejce

Pracovní postup:

Ideální jsou menší až středně velké plodnice hlívy. Nejdřív je zbavte třeně a klobouky povařte ve slané vodě. Větší plodnice nakrájejte na kousky, osolte a mírně opepřete. Na jehlu pak střídavě napichujte kousky hlívy, salámu, sýra a slaniny. Zaplněnou jehlu obalte v těstíčku z vajec, mouky a mléka. osmažte na sádle dozlatova. Příloha - brambory nebo bramborová kaše a zeleninová obloha.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!