Staňte se našimi fanoušky na:

Hanácké hovězí plátky

Autor receptu: Bagorz (56 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
6× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Plátky masa na okrajích nakrojíme, lehce naklepeme,osolíme, opepříme a necháme asi hodinu odpočinout. Na kostičky nekrájenou slaninu osmahneme na sádle a jakmile zesklovatí, vložíme připravené plátky a na kostičky nakrájené okurky. Maso pod pokličkou zvolna dusíme na mírném ohni.Po krátkém podušení plátky otočíme a dodusíme do měkka.Podle potřeby podléváme horkou vodou tak,aby bylo maso ponořené. Měkké plátky vyjmeme, šťávu přecedíme, nebo umixujeme, podle chuti ještě osolíme, opepříme a horkou přelijeme na maso. Podáváme s těstovinou, rýží, nebo bramborem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Mendy |23. června 2013
Tiež mám rada-1+ Odpovědět
Bagorz |22. června 2013
Já osobně takto upravené maso zbožňuji.Je to jednoduché,chutné a dá se různě variovat-kdo jak chce :-) Odpovědět
mirisek|27. srpna 2015
Mnam Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!