Staňte se našimi fanoušky na:

Gyros

Autor receptu: MojnarovaM. (243 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
177× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Marináda: cibule nakrájená nadrobno, hrst petrželky, 1 dl olivového oleje, 2 stroužky česneku, lžíce šťávy z citrónu, lžíce organa, 2 špetky mletého římského kmínu a pepř. Maso omyjte, osušte a rozkrájejte na 2 cm silné plátky. Smíchejte všechny přísady marinády. Do zapékací misky položte plátky masa, zalijte je marinádou a nejméně na 4 hodiny odložte do chladničky. Maso vyjměte, posolte a ogrilujte z obou stran (po obrácení znovu potřete marinádou) a rozkrájejte na špalíčky. Chleby pita potřete olejem a zlehka ogrilujte. V misce smíchejte okurku, jogurt, ocet , sůl a pepř. Ochuceným jogurtem potřete opečené chleby, poskládejte na ně maso, rajčata a cibuli. Pokapejte čili omáčkou a srolujte. Jako příloha se hodí tzatziki.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Anna1960 |31. března 2013
vyzkouším Odpovědět
kikinqa.boc |31. března 2013
vyzkouším ! Odpovědět
Janka D. |22. března 2013
obľúbené jedlo môjho syna Odpovědět
jana.h |19. března 2013
zkusím Odpovědět
Aidel |4. března 2013
Pryč s fastfoody, není nad domácí :) Odpovědět
drzac |28. února 2013
Vypadá kráásně:-) Odpovědět
FOTOrecepty |17. února 2013
Gyros doporučuji. Odpovědět
freya |17. ledna 2013
také vyzkouším Odpovědět
Georgina |5. ledna 2013
gyros :-) Odpovědět
Sona |5. ledna 2013
vypadá to lákavě..musím zkusit :) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!