Staňte se našimi fanoušky na:

Řecký biftek

Autor receptu: Nikoletta (498 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept

Pracovní postup:

Maso omyjeme, nakrájíme na menší kousky a semeleme. Osolíme, opepříme, posypeme oreganem a zalijeme 1/2 dl oleje. Vypracujeme masové těsto, které necháme odstát v lednici asi 1 hodinu. Rozehřejeme si olej, osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, pak přidáme petrželku a smažíme asi 3 minuty. Pak přidáme oloupaná a na kostičky nakrájená rajčata, osolíme, přidáme cukr a trochu bazalky. Na mírném ohni dusíme, dokud rajčata nezměknou a omáčka nezhoustne. Z masového těsta formujeme masové placky a pečeme je na rozehřátém roštu (grilu). Hotové maso naskládáme na talíř a polijeme ho rajčatovou omáčkou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!