Staňte se našimi fanoušky na:

Grog s karamelovou špejlí

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 20 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

pro 4 osoby: Pánev necháme zahřát, vsypeme do ní cukr, pokapeme nepatrně vodou a za stálého míchání vařečkou, ohříváme tak dlouho až se rozpustí a začne hnědnout. Do vařícího cukrového roztoku přilijeme opatrně 750ml vody a karamelový cukr rozvaříme. Přidáme hřebíček a med a povaříme ještě 2 minuty. Horkou tekutinu nalijeme přes sítko do připravených nahřátých sklenic a dolijeme vodkou. Hotový grog ozdobíme plátky citronu a karamelem na špejli. Karamelová lízátka: Připravíme si karamel - na suché pánvi za stálého míchání pomalu zahříváme kostkový nebo krystalový cukr, až se zbarví dozlatohněda a příjemně voní. Pak přilijeme trochu vody. Na alobal dáme špejle a přes ně lijeme lžičkou horký karamel. Necháme ho ztuhnout. Lízátky zdobíme grog aj.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Georgina |5. ledna 2013
grog nebo čaj s karamelem vyzkouším Odpovědět
evahu |5. ledna 2013
zajímavé, ukládám na vyzkoušení Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!