Staňte se našimi fanoušky na:

Grilované ryby

Autor receptu: Fíííra (508 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

LOSOS 4 podkovy lososa po 160g, 2 lžíce slunečnicového oleje, 2 lžíce sójové omáčky, 2a1/2 lžíce citronové šťávy, 150g zakysané smetany, bazalka, máta, cukr Rybu osolíme a opepříme, olej promícháme se sójovou omáčkou a 2 lžícemi citronové šťávy. Do směsi dáme rybu a necháme hodinu marinovat - 1x obrátíme. Bazalku a mátu nakrájíme a smícháme se smetanou, dosolíme a dopepříme, přidáme trochu cukru a zbytek citronové šťávy. Rybu grilujeme 3-4 minuty z každé strany a přitom potíráme marinádou. Podáváme s bylinkovým krémem a bramborovým salátem. KREVETY po stonku majoránky, tymiánu a rozmarýnu, 8 lžic olivového oleje, 400g předvařených krevet, sůl, bílý pepř, 2-3 lžíce citronové šťávy, 8 lžic česnekové omáčky, nahrubo mletý černý pepř Otrháme lístky z bylinek a nasekáme je. Větší kus alobalu přehneme na okrajích nahoru tak, aby vznikla vanička a tu položíme na horký gril. Do vaničky nalijeme olivový olej a necháme rozehřát. Předvařené krevety necháme na sítu okapat, osolíme, opepříme a vložíme do horkého oleje. Pokapeme citronovou šťávou a posypeme bylinkami. Krevety na alobalu grilujeme za občasného obracení asi 10 minut. Před podáváním ozdobíme snítkou tymiánu nebo rozmarýnu. Česnekovou omáčku posypeme hrubým pepřem a podáváme ke krevetám. KAPR 8 kapřích podkov (asi 1kg), 1 větší citron, šťáva z 1 citronu, lžíce koření na ryby, 2 lžíce olivového oleje, 3 stroužky česneku, svazeček petrželky, snítka čerstvého oregana Česnek prolisujeme, petrželku a oregano nasekáme najemno. K citronové šťávě přidáme rybí koření, olej, česnek a nasekané bylinky, důkladně promícháme. Do připravené marinády dáme rybu a necháme aspoň 3 hodiny odležet. Celý citron nakrájíme na plátky. Marinované podkovy zabalíme do alobalu s plátky citronu a balíčky dáme na rozpálený gril, pečeme asi 1/2 hodiny. Občas obrátíme, jako příloha se hodí bílé pečivo a zeleninový salát.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!