Staňte se našimi fanoušky na:

Grilovačka strýce Hanuše

Autor receptu: Fíííra (508 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

ŽEBÍRKA 2kg žebírek, 1/4 šálku oleje, 100g másla, + Marináda: 1 rajský protlak. 1 cibule, lžíce oleje, 1/2 šálku kečupu, 2 lžíce melasového sirupu, 2 lžičky octa balsamico, 2 lžíce worcesteru, 1/2 šálku hrozinek, kůra z 1 citronu a 1 pomeranče, 2 stroužky česneku, 1 červená paprika na kostičky, sůl Na oleji osmahneme cibuli, přidáme česnek a všechny další přísady. Mícháme dokud se směs nespojí a pak vaříme ještě 20 minut. Vychladlou marinádu smísíme s olejem a potřeme ji žebírka, která pak necháme celou noc marinovat. Maso před grilováním znovu důkladně potřeme marinádou a zabalíme do alobalu. Balíčky pevně uzavřeme a na rozehřátém grilu pečeme 10 minut z každé strany. Pak je vybalíme a grilujeme za častého obracení a potírání marinádou dalších 20 minut. Jako příloha se hodí pečivo. HAMBURGERY Karbanátky: 500g směs mletého masa, 1/2 cibule nadrobno, , po 4 špetkách koriandru a sladké papriky, sůl a pepř podle chuti, hrst strouhanky, vajíčko, kostka masoxu rozpuštěná ve 1/4 l vody; + Dále: 4 bulky, 4 plátky čedaru, 4 plátky anglické slaniny, 2 cibule, lžíce másla, kečup, hořčice, majonéza Všechny suroviny na hamburgery dáme do mísy a důkladně promícháme. V případě, že je směs moc řídká, přidáme strouhanku. Maso uhněteme do kuliček a ty stlačíme na placku. Cibuli do hamburgerů, nakrájenou na klínky osmažíme na másle dozlatova. Hamburgery grilujeme 5 minut z každé strany a v polovině opékání přidáme na gril plátky slaniny. Na polovinu bulky položíme maso, plátek sýra, slaninu, přidáme lžíci cibule a podle chuti kečup, hořčici nebo majonézu a přiklopíme. BIFTEČKY NA JEHLE 500g mletého hovězího nebo jehněčího masa, 1 vajíčko, 2 plátky toastového chleba bez kůrky, 1 cibule, lžíce petrželky, 2 lžíce máty, stroužek česneku, sůl, pepř, červená cibule, rajčata Chleba bez kůrky namočíme do vody a hned vymačkáme. Maso rozmícháme s chlebem, nadrobno nakrájenou cibulí, česnekem a nasekanými bylinkami. Z masa uděláme válečky a na grilu je opečeme ze všech stran. Rajčata a cibuli nakrájíme na plátky. Opečené maso napíchneme na špejle střídavě s cibulí a rajčaty. K biftečkům jsou moc dobré tzatziky - nastrouhanou okurku smícháme s jogurtem a přidáme utřený česnek.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!