Staňte se našimi fanoušky na:

Francouzský citronový koláč s rozmarýnem

Autor receptu: objev (500 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

  1. Připravíme si těsto – smícháme změklé máslo, cukr krupice, mouku, žloutky, 50 ml vody a špetku soli. Zabalíme do potravinářské folie a necháme 30 minut v lednici.
  2. Připravíme náplň – vyšleháme vejce, žloutky, smetanu, cukr, citronovou kůru a šťávu a špetku soli. Nakonec vmícháme rozmarýn.
  3. Koláčovou formu vyložíme pečícím papírem, rozprostřeme rozválené těsto, propícháme ho vidličkou a pečeme 10 minut v troubě.
  4. Poté přidáme náplň a pečeme 30 minut.
  5. Dalších třicet minut necháme chladnout. Pocukrujeme a podáváme.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Jana Konečná |2. března 2016
Quiche dobře znám a zkouším je na tisíc způsobů :) Odpovědět
ladislava.jankovska |19. května 2015
Určitě vyzkouším. Vypadá moc dobře Odpovědět
sonizna |18. května 2015
Zkusím Odpovědět
objev |14. května 2015
Zase jeden z tzv. quiche - křehkých koláčů Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!