Staňte se našimi fanoušky na:

Francouzské brambory*

Autor receptu: kockaviky (343 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
7× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Syrové brambory oloupeme a nakrájíme je na slabé plátky. Tři vejce uvaříme na tvrdo, oloupeme a nakrájíme. Cibuli nakrájíme na kostičky, pórek na kolečka a na sádle necháme zesklovatět. Špekáčky též nakrájíme a opečeme. Část brambor vložíme do sádlem vymazaného pekáče, osolíme, opepříme, okořeníme sladkou paprikou a majoránkou. Poklademe opečenými špekáčky, cibulí, pórkem, vajíčkem a hráškem. Dále vrstvíme zbývající suroviny. Poslední vrstva jsou brambory, které pokropíme sádlem a dáme péci do vyhřáté trouby na 170°C asi na 40 minut. Zalijeme vejci rozšlehanými s mlékem a dopékáme ještě asi 20 minut.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

misa.svubova |3. března 2014
Ukládám, zkusím.. Odpovědět
Proxi |3. března 2014
Dobré, zkládám Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!