Staňte se našimi fanoušky na:

Feta, vejce a mladé pampeliškové lístky

Autor receptu: Maru2 (61 receptů)

Mladé pampeliškové lístky vyrážejí na jaře jako jedny z prvních a jsou bohaté na vápník, železo, antioxidanty a další zdraví prospěšné látky. Mladé, natrhané na jaře se dají jíst rovnou, ale můžete je i prolít vroucí vodou nebo je krátce povařit, abyste zmírnili jejich nahořklost.

Množství: Pro 4 osoby
Obtížnost: Snadné
Příprava: 10 min.
Vaření: 15 min.
Speciální kritéria: Vegetariánské
Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept

Pracovní postup:

  1. V hrnci přiveďte vodu k varu a vsypte pampeliškové lístky. Vařte 1-2 minuty, sceďte a vymačkejte přebytečnou tekutinu.
  2. V hlubší velké pánvi rozehřejte máslo a vsypte pórek. Opékejte 5 minut, aby změkl. Přidejte nasekané pampeliškové lístky a míchejte ještě 5 minut. Přilijte smetanu, přiveďte k varu a podle chuti osolte a opepřete.
  3. Pak ve směsi udělejte spodní stranou lžíce 4 mělké prohlubně. Do každé opatrně rozklepněte vejce. Posypte rozdrobenou fetou a odklopené zahřívejte cca 5 minut, až bílky ztuhnou. Můžete podávat s tmavým chlebem nebo křupavou bagetou třeba jako vydatnou snídani.

Něco navíc:

V 3. kroku můžete pórkovo-pampeliškovou směs rozdělit do 4 malých pánviček a udělat každému samostatnou porci.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!