Staňte se našimi fanoušky na:

Feferonky s medem a rozinkami

Autor receptu: JIHOR (462 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • podle potřeby ocet
  • podle potřeby voda
  • podle potřeby med
  • 200 g rozinky
  • 300 g feferonky

Pracovní postup:

Feferonky rozkrájíme na cca 1 cm kousky a promícháme s rozinkami. Naplníme připravené skleničky a lehce přitlačíme. Lák: 1 díl medu, 1 díl octa, 1 díl vody Rozpustíme a velmi krátce (do bílé pěny na povrchu) povaříme. Nalijeme do skleniček, zavíčkujeme a sterilujeme cca 5 minut na 80°C. Skladujeme ve sklepě nebo v chladničce. Používáme ke všem druhům masa teplého nebo studeného, do zeleninových salátů, guláše, k sýrům nebo na jednohubky. To samé můžeme připravit z kozích rohů, které tolik nepálí. U těch odkrojíme stopku, vydlabeme semena a napěchujeme rozinkami. Naskládáme do delších sklenic, zalijeme lákem a sterilujeme.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!