Staňte se našimi fanoušky na:

Falešné mušle

Autor receptu: Dědeček Hříbeček (507 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • bílý mletý pepř
  • 1 snítka petrželky (nať)
  • 2 lžičky citronové šťávy
  • 90 g másla
  • 500 g nakrájených žampionů
  • asi 1/2 hrnku hladké mouky - dle potřeby
  • 150 ml suchého bílého vína
  • 180 ml smetany
  • 150 ml vývaru
  • 1 hrnek strouhanky

Pracovní postup:

Zapékací misky nebo lastury vymažte 1 lžičkou másla. Teplý vývar promíchejte s bílým vínem a dejte do něj houby, zakryjte poklicí, přiveďte k varu a na mírném ohni vařte, dokud houby nezměknou. Pak část vývaru slijte, aby houby zůstaly lehce ponořené. Ve smetaně rozšlezhejte mouku, houbovou směs jí zalijte, osolte, opepřete, okyselte, promíchejte a povařte (vzniklá omáčka by měla být hustá). Rozdělte do lastur, strouhanku promíchejte s rozehřátým máslem a každou naplněnou lasturu strouhankou posypte. Zapékejte cca 8-10 minut na 180°C, dokud povrch nezezlátne. Můžete ozdobit petrželkou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Sofii |1. března 2014
to se mi líbí! Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!