Staňte se našimi fanoušky na:

Falafel

Autor receptu: Milena64 (476 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
15× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Všechny ingredience smíchejte a dejte na chvíli odpočinout do lednice. Cizrnu na deset až dvanáct hodin namočte do vody. Poté ji slijte a zhruba hodinu povařte v nové vodě. Důkladně sceďte, nechte zchladnout a pak ji spolu s nasekanou jarní cibulkou, citronovou šťávou i kůrou, rozetřenými stroužky česneku, kmínem, koriandrem a chilli rozmixujte. Osolte a opepřete podle chuti a nechte směs chvilku odpočinout. Přidejte mouku a vejce a navlhčenýma rukama tvarujte karbanátky. Ty osmažte na rozpáleném oleji z obou stran dozlatova. Pita chleby vždy rozřízněte, dovnitř dejte čerstvé listy salátu, kolečka červené cibule, dva tři falafely a přelijte jogurtovým dresinkem. Jogurtový dresing: 4 lžíce hustého řeckého jogurtu | 2 lžíce citronové šťávy | 1-2 větší stroužky česneku, rozmělněné nožem | centimetrový kousek zázvoru, jemně nastrouhaný | hrst čerstvého koriandru, nasekaného najemno

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Proxi |21. ledna 2014
Vyzkoušíme Odpovědět
FOTOrecepty |16. února 2013
Vyzkouším ať máme změnu. Odpovědět
tyn97|17. března 2014
ouu vypadá to skvěle, zkusím :) Odpovědět
petr.helman.5|25. února 2013
Lákavé zkusím Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!